Handhygiëne staat aan de basis om jezelf en je dierbaren te beschermen tegen ziektes en zo ook tegen Covid-19. In deze moeilijke tijden wil Diversey Belgium daarom haar steentje bijdragen en doneert Diversey 7200 flesjes handdesinfectie aan de voedselbanken.  

 

Maaike van Dijk-Kroft, Cluster Marketing Lead Benelux bij Diversey vertelt : 

 

Als leverancier van desinfectiemiddelen dragen we bij aan een veilige en gezonde omgeving voor mensen. Zeker in deze tijd is dit enorm belangrijk omdat het helpt in het voorkomen van ziekte overdracht van onder andere de griep en COVID-19. Bij Diversey staat het beschermen en zorgen voor mensen centraal. Ook mensen met weinig financiële armslag hebben recht op een veilige en gezonde omgeving, zeker in deze periode. Daarom ondersteunen we heel graag de voedselbank met handdesinfectie”.

 

 

OVER DIVERSEY
 

De missie van Diversey is het beschermen van en zorgen voor mensen door middel van toonaangevende hygiëne-, infectiepreventie- en reinigingsoplossingen. Wij ontwikkelen en leveren innovatieve producten, diensten en technologieën die levens redden en ons milieu beschermen. In de loop van 95 jaar is het merk Diversey synoniem geworden met productkwaliteit, service en innovatie.

Ga voor meer informatie naar www.diversey.be en volg ons op sociale media.


OVER DE BELGISCHE FEDERATIE VAN VOEDSELBANKEN

 logo VoedselbankenDe Belgische Federatie van Voedselbanken is een coördinerend orgaan dat een nationaal netwerk van 9 regionale Voedselbanken vertegenwoordigt.

 

In hun strijd tegen de honger bezorgen de Voedselbanken via 631 aangesloten lokale verenigingen en duizenden vrijwilligers gratis gezond en gevarieerd voedsel aan mensen in nood. Zij kunnen daarbij beroep doen op enerzijds voedselproducten ontvangen via het Europees Fonds voor hulp aan de meest behoeftigen (FEAD) en anderzijds op voedseloverschotten ter beschikking gesteld door de voedingsindustrie, grote distributiebedrijven en veilingen. Diverse acties gericht naar het ruime publiek vervolledigen het aanbod. Op die manier leveren de Voedselbanken ook een belangrijke bijdrage in de strijd tegen voedselverliezen. 

 

In 2020 werd met de hulp van 332 vrijwilligers en 37 sociale contractuelen van de Voedselbanken en in samenwerking met duizenden vrijwilligers van de 631 aangesloten lokale verenigingen 22.013 ton voedsel ingezameld en verdeeld onder gemiddeld 175.402 begunstigden per maand.

Meer informatie over haar werking op http://www.foodbanks.be https://www.facebook.com/banquesaliment.voedselbankenBE