Soap for Hope
Levens redden. Levensstandaarden verbeteren. Afval verminderen.

Thumbnail Thumbnail

Jaarlijks sterven meer dan 7 miljoen kinderen aan ziektes die voorkomen kunnen worden door simpelweg de handen te wassen. En elk jaar genereert een typisch hotel met 400 kamers 3,5 ton vast zeepafval.Dat afval gaat ofwel naar een vuilnisbelt, ofwel naar een wereldwijde recyclingfaciliteit, wat hotels hoge kosten oplevert. Dat is de reden waarom we Soap for HopeTM zijn begonnen. Risicogemeenschappen leren er hoe ze de zeepresten van de hotels kunnen herbruiken en nieuwe stukken zeep van kunnen maken.

Why Soap For Hope?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is handhygiëne een van de meest effectieve maatregelen die ja kan nemen om de verspreiding van ziektes tegen te gaan en infecties te voorkomen, waaronder het COVID-19-virus. Een goede handhygiëne speelt ook een cruciale rol in de strijd tegen COVID-19. 

Ons Soap For Hope-programma richt zich op 3 kerndoelen:

  • Levens redden - hygiëne mogelijk maken door toegang tot zeep te bieden aan gemeenschappen die zeep nodig hebben maar geen toegang hebben
  • De levensstandaard van de lokale gemeenschap verbeteren door zeep te recyclen en opnieuw te verwerken
  • Hotels helpen afval te verminderen door van gebruikte zeep weer iets nuttigs te maken

 

Hoe werkt Soap For Hope?

Zeep wordt teruggewonnen bij Diversey-hotelklanten die Soap For Hope-programmapartners zijn, en vervolgens getransporteerd naar een lokale locatie waar de bewoners de zeep opnieuw verwerken met behulp van een innovatieve maar eenvoudige koudpersmethode. De koudpersmethode maakt 120 gram stuk zeep of 500 gram stuk zeep in minder dan 10 minuten. De methode heeft geen elektrische energie of stromend water nodig, middelen die schaars zijn in sloppenwijken of arme dorpen. De nieuwe zeep wordt vervolgens lokaal verdeeld of vervoerd naar gemeenschappen in nood, waardoor afval wordt geëlimineerd, de hygiëne wordt verbeterd en nieuwe banen worden gecreëerd.

 

Een van de belangrijkste aspecten van ons programma is betrokkenheid van de gemeenschap. Alle projecten worden rechtstreeks uitgevoerd door lokale non-profitorganisaties en hebben kansarme leden van de gemeenschap in dienst om het werk te doen, waardoor mensen in hun levensonderhoud kunnen voorzien die anders niet de kans zouden krijgen.

How Soap For Hope Works

Impact

Sinds de lancering van Soap For Hope in oktober 2013, hebben we nu meer dan 800 deelnemende hotels in 188 steden in 41 landen over de hele wereld. Tot op heden heeft Soap For Hope 2950 ton vast zeepafval van stortplaatsen afgevoerd. Samen met onze partners hebben we meer dan 24,5 miljoen stukken zeep geproduceerd en deze jaarlijks aan meer dan een miljoen mensen verdeeld. De lokale mensen die bij Soap For Hope betrokken zijn, voorzien in hun levensonderhoud en hun gemeenschappen hebben toegang tot gratis zeep, wat cruciaal is om levensbedreigende ziekten te voorkomen door goed handen te wassen. Het helpt ziekten zoals diarree, longontsteking en nu Covid-19 te voorkomen.

 

Soap For Hope is slechts één voorbeeld van hoe we onze zakelijke en maatschappelijke verplichtingen samenbrengen om gedeelde waarde te creëren met een diverse groep partners.

We zijn verheugd om met Diversey deel te nemen aan het Soap for Hope-programma. Het programma creëert gedeelde waarde tussen ons bedrijf en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Het bieden van lokale toegang tot betere hygiëne sluit nauw aan bij het Blu Planet-programma van het merk om aandacht voor water te stimuleren. " Inge Huijbrechts, VP voor verantwoord ondernemen bij Carlson Rezidor Hotel Group

The Impact Of Soap For Hope

"We zijn er trots op dat meer dan 70 Hilton-hotels wereldwijd zeep recyclen via het Soap for Hope-programma van Diversey. De flexibiliteit van het programma heeft ons in staat gesteld om het aan te passen aan individuele hotels en hun gemeenschapspartners, wat heeft geresulteerd in fantastische projecten, variërend van het ondersteunen van jonge mensen tot het creëren van nieuwe inkomstenstromen voor sociale partners die de gerecupereerde stukken zeep recyclen en verkopen. Bij Hilton geloven we dat het onze missie is om een ​​positieve impact te creëren in onze gemeenschappen, en zeeprecycling is slechts één voorbeeld van hoe we gemeenschappen versterken, kansen creëren en het milieu beschermen. " Maxime Verstraete, VP Corporate Responsibility & ADA Compliance voor Hilton Hotels

Wilt u zich aanmelden om deel uit te maken van onze programma's?