Klantgerichte duurzame oplossingen

ESG Sustain Web Banner V1 ESG Sustain Web Banner V1

De Facilitators for Life-benadering van Diversey houdt in dat we levens beschermen door innovatieve oplossingen te introduceren die eten, drinken en faciliteiten veiliger en hygiënischer maken. Onze nauwe relaties met klanten helpen ons inefficiënties te identificeren en de milieu-impact van hun activiteiten te verminderen, aangezien ze geld en energie besparen, waterverbruik verminderen en afval elimineren.

 

Naast het verlagen van de totale schoonmaakkosten door het reduceren van de energierekeningen van de klant, integreert Diversey groene chemie in innovatie. Onze ecologische schoonmaakproducten maken gebruik van hernieuwbare plantaardige grondstoffen in plaats van niet-hernieuwbare chemicaliën op petroleumbasis. Diversey houdt zich ook aan ons beleid voor verantwoord chemisch onderzoek om nieuwe formuleringen geen gebruik te laten maken van materialen met eventuele zorgen.

Responsible Chemistry

 

Duurzaamheid is een strategische drijfveer voor Diversey en staat centraal in onze waardepropositie voor klanten. Onze duurzaamheids-scorecard is ingebed in ons innovatieproces om ervoor te zorgen dat we doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe producten en technologieën die duurzaamheidswaarde bieden aan klanten. In 2017 maakte 100% van onze innovaties gebruik van de scorecard om manieren te vinden om de duurzaamheidsprestaties te verbeteren. De scorecard maakt gebruik van een holistische, levenscyclusgebaseerde benadering waar R&D-inspanningen zich op concentreren. De scorecard heeft zijn toegevoegde waarde aangetoond door de dialoog met Diversey Marketing op gang te brengen om meerwaarde voor deze projecten te vinden.

 

De scorekaart beschikt over drie technologieplatforms: chemicaliën, verpakkingen en apparatuur. Elk platform heeft vijf levenscycluscategorieën: grondstoffen, productie, distributie en opslag, productgebruik en einde levensduur. Voor elk technologieplatform zijn er maximaal 25 individuele criteria, zoals naleving van ons beleid voor verantwoordelijke chemie, het gehalte aan hernieuwbare materialen, efficiënte productie, verminderd waterverbruik bij de klant en recyclebaarheid.

25 Criteria for Sustainability