Diversey wordt overgenomen door Solenis voor 4,6 miljard dollar

Jun 30, 2023

Deal brengt twee industriële marktleiders samen in aangrenzende, maar zeer aanvullende markten                                                                   

 

WILMINGTON, Del. (VS) — Solenis, een toonaangevende producent van speciale chemicaliën voor waterintensieve industrieën, heeft de eerder aangekondigde overname van Diversey Holdings, Ltd. met ingang van 5 juli afgerond, in een all-cash transactie met een bedrijfswaarde van ongeveer 4,6 miljard dollar. Diversey is een toonaangevende leverancier van producten en technologie op het gebied van hygiëne, infectiepreventie en reiniging.

 

Door de overname is Solenis uitgegroeid tot een onderneming die actief is in meer dan 130 landen met 71 productiefaciliteiten en meer dan 15.000 werknemers. Solenis, met hoofdkantoor in Wilmington, Delaware, werd in 2021 overgenomen door Platinum Equity. Bain Capital, de meerderheidsaandeelhouder van Diversey, zal als gevolg van deze transactie een minderheidsbelang in Solenis houden.

 

"Deze fusie maakt Solenis een aanzienlijk grootschaliger bedrijf met een breder wereldwijd bereik en de mogelijkheid om een 'one-stop shop' pakket van oplossingen aan te bieden die voldoen aan de vraag van de klant en die watermanagement-, reinigings- en hygiënevraagstukken aanpakken op een wereldwijde basis", zegt John Panichella, CEO van Solenis. "Samen hebben we een fundament van waaruit we onze sterke klantrelaties, toonaangevende innovatie en diensten met toegevoegde waarde kunnen blijven inzetten om verder te bouwen aan het ambitieuze groeitraject van Solenis. Met de voortdurende steun van Platinum Equity hebben we er alle vertrouwen in dat we de veelbelovende kansen die voor ons liggen zullen benutten."

 

Panichella verklaarde dat de toevoeging van de reinigings- en hygiëneproducten en -technologieën van Diversey bijdraagt aan het creëren van cross-selling mogelijkheden die van Solenis een nog waardevollere partner voor zijn klanten zal maken. "We hebben nu veel meer mogelijkheden om onze klanten te helpen kritieke duurzaamheidsuitdagingen aan te gaan, hun impact op het milieu te verminderen en een schonere, veiligere wereld te helpen creëren," zei hij.

 

"Dit is een geweldige kans om twee innovatieve bedrijven samen te brengen die ieder al meer dan 100 jaar oplossingen ontwikkelen voor de meest urgente uitdagingen in de wereld," zegt Platinum Equity Co-President Jacob Kotzubei. "Door hun krachten te bundelen, hebben ze een betere positie om het tempo van vooruitgang te verhogen in een breder scala van snelgroeiende eindmarkten."

 

"We zijn verheugd om een groter, uitgebreider platform te creëren dat Solenis nog meer mogelijkheden biedt om zowel autonoom te groeien als door aanvullende overnames in kernmarkten en aangrenzende markten", voegt Platinum Equity Managing Director Nathan Eldridge toe.

 

Adviseurs

BofA Securities, Goldman Sachs en Piper Sandler fungeerden als financieel adviseurs voor Solenis bij de transactie. Gibson, Dunn & Crutcher LLP gaf juridisch advies en Willkie Farr & Gallagher LLP gaf advies over de schuldfinanciering aan Platinum Equity en Solenis. BofA Securities en Goldman Sachs leidden de schuldfinanciering voor de overname.

 

 ###

 

Over Solenis

Solenis is een toonaangevende wereldwijde producent van speciale chemicaliën en richt zich op het leveren van duurzame oplossingen voor waterintensieve industrieën, waaronder de consumentenmarkt, de industriële sector, de institutionele sector, de voedingsmiddelen- en drankensector en de zwembad- en spamarkt. Het productassortiment van het bedrijf, dat in handen is van Platinum Equity, omvat een breed scala aan waterbehandelingschemicaliën, proceshulpmiddelen, functionele additieven, reinigings- en desinfectiemiddelen en ultramoderne bewakings- en regelsystemen. Deze technologieën worden door klanten gebruikt om de operationele efficiëntie te verbeteren, de productkwaliteit te verhogen, bedrijfsmiddelen te beschermen, de impact op het milieu te minimaliseren en schonere en veiligere omgevingen te creëren. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Wilmington, Delaware, 71 productiefaciliteiten op strategische locaties over de hele wereld en een team van meer dan 15.000 professionals in 130 landen, verspreid over zes continenten. Solenis is een ‘2023 US Best Managed Company’.

Kijk voor meer informatie over Solenis op www.Solenis.com of volg ons op sociale media.

 

Over Platinum Equity

Platinum Equity werd in 1995 opgericht door Tom Gores en is een wereldwijde investeringsmaatschappij met ongeveer 36 miljard dollar aan activa onder beheer en een portefeuille van ongeveer 50 operationele bedrijven die klanten over de hele wereld bedienen. Platinum Equity is gespecialiseerd in fusies, overnames en operaties - een handelsmerkstrategie die M&A&O® wordt genoemd - het verwerven en exploiteren van bedrijven in een breed scala van zakelijke markten, waaronder productie, distributie, transport en logistiek, verhuur van apparatuur, metaaldiensten, media en entertainment, technologie, telecommunicatie en andere industrieën. In de afgelopen 27 jaar heeft Platinum Equity meer dan 350 overnames afgerond.

 

Voor meer informatie gaat u naar:

 

Solenis

Catherine Abernathy

+1 904-910-1071

cmabernathy@solenis.com

 

Platinum Equity

Dan Whelan

+1 310-282-9202

dwhelan@platinumequity.com