Schoonmaken in ziekenhuizen: 4 criteria om de juiste apparatuur te kiezen

5 min.read

Cleaning in hospitals Diversey Blog Cleaning in hospitals Diversey Blog
Lawrence Osbourne Diversey
TASKI floor care machines product manager
Aug 07, 2022

Bij de keuze van vloerreinigingsapparatuur moeten zorgverstrekkers niet alleen nagaan hoe zij hun gebouwen veilig en hygiënisch kunnen houden, maar ook welke belangrijke elementen rechtstreeks van invloed zijn op de efficiëntie van hun werkzaamheden, zoals:

  • Productiviteitsverbeteringen
  • Energie- en waterbesparingen
  • Onderhoud
  • Faciliteit voor reiniging

Hier volgen enkele tips die helpen bij het kiezen van de juiste machine bij het schoonmaken in zorgomgevingen.

 

1. Schoonmaak in ziekenhuizen: omvang van het gebied

De keuze van de juiste reinigingsmethode zal van invloed zijn op de arbeidsefficiëntie en de reinigingsefficiëntie. De grootte van de machine en het type reinigingsmethode hangen af van de grootte van de ruimte en de obstakels in die ruimte.

Een schoonmaakmachine die te klein is voor een groot gebied zoals een ziekenhuisingang of lange gangen zal leiden tot een verspilling van arbeidsuren. Deze uren zouden kunnen worden gebruikt om de schoonmaakwerkzaamheden te verbeteren.

Een grote schoonmaakmachine daarentegen zal moeilijk te manoeuvreren zijn in dokterskamers, wachtkamers of kantoren, wat betekent dat de operators soms kamers en werkruimten moeten ontruimen voordat ze de machine daadwerkelijk gaan gebruiken.

Zorg ervoor dat u de belangrijke elementen in overweging neemt, zoals 

  • Breedte van de smalste ruimte, zoals deuropeningen en liften. De machine moet hier doorheen, vergeet dat niet!
  • Ruimten met doodlopende uiteinden om de ruimte te bepalen die de machine nodig heeft om te draaien

Voordat u een vloerreinigingsmachine aanschaft, vraag advies aan uw leverancier van vloerreinigingsmachines om de beste configuratie voor uw behoeften te selecteren. Diversey biedt een breed scala aan gecombineerde vloerreinigingsmachines die perfect zullen passen bij de behoeften en uitdagingen van de gezondheidszorg. TASKI Selector is een eenvoudige toepassing die u de beste opties binnen het assortiment laat zien voor uw specifieke locatiebehoeften. 

 

2. Droogtijd van de vloer na het schoonmaken

Ingangen zijn de eerste ruimten die patiënten, familie en bezoekers zien in een ziekenhuis en gangen worden 24 uur per dag en 7 dagen per week intensief gebruikt, inclusief voetverkeer en zware rollende lasten, zoals karren voor apparatuur, brancards, medische wagens en rolstoelen.

Apparatuur die de vloer droog achterlaat na reiniging via een uitstekende wateropname is een must. Deze machines lossen de milieu-uitdagingen in drukke zorginstellingen op en verminderen het risico op uitglijden, stoppen en vallen

Floor scrubber squeegee

Uitgerust met de gepatenteerde TASKI zuigmond, TASKI ULTIMAXX, de TASKI ultieme generatie schrobzuigmachines, garanderen snelle en langdurige consistente resultaten.

 

3. Gemakkelijk in onderhoud 

Een goed werkende reinigingsmachine is de sleutel tot een veilige en schone werkplek en heeft een directe invloed op het niveau van hygiëne. Essentiële punten zijn :

  • Gemakkelijke toegang tot de watertank, filters, batterij
  • Zichtbare kritieke dagelijkse onderhoudspunten

Het reinigen en desinfecteren van apparatuur na elke dienst in een zorginstelling is een belangrijke werkprocedure.TASKI machines zijn voorzien van gele onderhoudspunten om een onderdeel van de machine aan te geven dat na elk gebruik moet worden gereinigd.

Door kleurgecodeerde filters schoon te houden, kunnen verstoppingen aanzienlijk worden voorkomen, waardoor het aantal oproepen van technici met wel 50% kan worden verminderd.

 

4. Veiligheid van patiënten en bezoekers

Locaties in de gezondheidszorg hebben specifieke omgevingseisen en er zijn bepaalde gebieden waar de nadruk moet liggen op geluidsniveaus. De snelste en stilste reinigingsmethode wordt aanbevolen om de verstoring tot een minimum te beperken.

HEPA filters in een hele vloot reinigingsmachines verbeteren de luchtkwaliteit, vooral voor risicopatiënten, terwijl geluidsarme machines de patiënten zo min mogelijk storen en de algehele ervaring van de zorginstelling verbeteren.

De TASKI ULTIMAXX heeft niet alleen een gepatenteerde fluistermotor om een uitzonderlijk laag geluidsniveau te bereiken, maar biedt ook een superefficiënte afzuiging en is uitgerust met HEPA, wat niet alleen zorgt voor een uitzonderlijke waterrecuperatie, maar ook voor een nieuw niveau van hygiënisch reinigen.

 

Gratis Download 

Het gebruik van schrobzuigmachines in de gezondheidszorg - 3 voordelen

Download the infographic

 

Bij het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden in een ziekenhuis, maakt het hebben van de juiste schrobzuigmachine een groot verschil. Ontdek TASKI ULTIMAXX, de ultieme generatie schrobzuigmachines.

TASKI ULTIMAXX scrubber dryer

 

Learn more about TASKI ULTIMAXX