Eenvoudige, snelle en effectieve desinfectie met Oxivir-doekjes

Blog - Oxivir Wipes - Hero Section Blog - Oxivir Wipes - Hero Section
Dr. Claire Khosravi PHD
EU IP & PC Application and Technical Team Lead Diversey Europe
Apr 25, 2023

 

Oppervlaktedesinfectie is altijd belangrijk en heeft een prominente rol gespeeld bij de reactie op de COVID-19-pandemie. Het advies van volksgezondheids-, wetenschappelijke en overheidsinstanties was om oppervlakken en handen regelmatig schoon te maken om de infectieketen te doorbreken. In de meeste omgevingen is het doel om vaker en zichtbaarder schoon te maken om klanten, gasten en personeel gerust te stellen en tegelijkertijd de best mogelijke bescherming tegen het virus te bieden. In dit artikel leggen we uit hoe de gebruiksklare Oxivir Wipe een goede manier is om deze uitdaging aan te gaan.

 

Desinfectie-eigenschappen en gemak

Het kiezen van het juiste desinfectiemiddel is een belangrijke beslissing en er zijn veel verschillende producten op de markt. Zoals we in andere berichten hebben gezien, zijn er verschillende overwegingen voordat u besluit welke u wilt gebruiken.


Het is altijd essentieel om ervoor te zorgen dat elk product effectief is tegen de schadelijke ziekteverwekkers. Op dit moment staat bovenaan de lijst het SARS-CoV-2-virus dat COVID-19 veroorzaakt. SARS-CoV-2 is een omkapseld virus, een klasse van virussen die over het algemeen gemakkelijk te doden is. Desinfecterende middelen met virusdodende claims zoals EN 14476 (volledig virucidale of beperkte virucidale of omkapselde virusclaim) zullen effectief zijn tegen omkapselde virussen. Oxivir-doekjes combineren het gemak van een doekje met verbeterde desinfectie-eigenschappen die voldoen aan de virusdodende norm EN 14476. Ze bieden een handiger, eenvoudiger, sneller en veiliger alternatief voor conventionele producten om bijna elk harde oppervlak te reinigen en te desinfecteren.

 

Bescherming tegen verschillende ziekteverwekkers waaronder SARS-CoV-2

Het actieve ingrediënt in Oxivir-doekjes wordt AHP of Accelerated Hydrogen Peroxide genoemd. De desinfecterende eigenschappen van waterstofperoxide zijn al jaren bekend. Het is een oxidatiemiddel dat zich aan de wanden van een organisme bindt en schade veroorzaakt waardoor het snel dood gaat. AHP bouwt voort op dit vermogen door een laag waterstofperoxidegehalte te combineren met een gepatenteerde mix van veelgebruikte, veilige ingrediënten. Dit verhoogt de desinfecterende potentie en reinigingsprestaties van de gecombineerde formulering sterk.


Alle producten die AHP bevatten, zijn getest en er is aangetoond dat ze veel virussen - inclusief omkapselde virussen - in 30 seconden doden. Desinfectiemiddelen die AHP bevatten, bieden in feite wat bekend staat als breedspectrumbescherming: ze zijn zeer effectief tegen een breed scala aan virussen, sporen, gisten en schimmels, waaronder C. diff, MRSA, Norovirus, E. coli en Pseudomonas aeruginosa . Deze werkzaamheid is getest volgens de nieuwste EN-normen - waaronder EN 14476 - en opgenomen in de Biocidenverordeningen (BPR). Alle actieve stoffen en desinfectiemiddelen moeten aan deze normen voldoen.
 

 

Effectief tegen het coronavirus in 30 seconden: kortere contacttijden

 

Oxivir Wipes zijn effectief tegen coronavirussen en vele andere virussen in 30 seconden. Dit is tot tien keer sneller dan veel gewone desinfectiemiddelen. In de praktijk betekent dit dat een Oxivir Wipe desinfecteert terwijl hij reinigt met een enkele veegbeweging over een oppervlak. Aangenomen wordt dat ze het enige doekje op de markt zijn dat dit niveau van reiniging en desinfectie in één enkel product combineert.

Alle desinfectiemiddelen worden getest op hun vermogen om het aantal zorgwekkende ziekteverwekkers met een bepaalde hoeveelheid te verminderen, zoals beschreven door elke specifieke norm. De tijd die dit kost, staat bekend als de contacttijd en varieert van desinfectiemiddel tot desinfectiemiddel. De contacttijd moet realistisch kort zijn, zodat ziekteverwekkers worden gedood voordat het oppervlak opdroogt. Veel producten op de markt zijn effectief tegen omhulde virussen, maar alleen AHP biedt volledige virusdodende prestaties in realistische en praktische contacttijden. Het is de enige algemeen beschikbare technologie waarbij de droogtijd langer is dan de contacttijd.
 

 

 

Eenvoudig en veilig te gebruiken op elk moment

Het vermogen van AHP om ziekteverwekkers snel te doden, maakt Oxivir Wipes ideaal voor regelmatige reiniging. De gebruiker veegt gewoon het oppervlak af en gaat verder in de wetenschap dat het desinfectiemiddel zal werken voordat het opdroogt.


Met een Oxivir Wipe is het product altijd in de juiste concentratie aanwezig voor effectieve desinfectie. Dat betekent dat de juiste hoeveelheid desinfectiemiddel op het oppervlak wordt geveegd voor snelle en effectieve prestaties, keer op keer. Het is niet nodig om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen, speciale voorzorgsmaatregelen te treffen, het oppervlak af te spoelen, u zorgen te maken over de juiste dosering of het gebruik van speciale apparatuur. Gebruikers vegen eenvoudig het oppervlak af en gaan verder.


Oxivir-doekjes zijn niet-corrosief en niet-irriterend voor de huid. Ze kunnen worden gebruikt zonder persoonlijke beschermingsmiddelen en hebben geen veiligheidsclassificatie. Ze bevatten ook geen vluchtige organische stoffen (VOS), alkylfenolethoxylaten (APE's), nonylfenolethoxylaten (NPE's). Dit betekent dat ze veiliger te gebruiken zijn in openbare ruimtes dan producten met alternatieve actieve ingrediënten of geconcentreerde formuleringen. Daarom zijn ze ideaal wanneer een zeer zichtbare, regelmatige schoonmaakbeurt extra geruststelling biedt aan klanten, gasten en personeel.
 

 

Geschikt voor bijna elke harde ondergrond

De doekjes zijn 100 procent veilig te gebruiken op bijna elk oppervlak, waardoor ze ideaal zijn voor elke omgeving waar hoogwaardige desinfectie essentieel is. Ze zijn geschikt voor oppervlakken zoals roestvrij staal, chroom, vinyl, nylon, gelamineerde oppervlakken, glas, rubber en harde en flexibele kunststoffen zoals polypropyleen, polyurethaan, polyethyleen, PVC, acryl, glasvezel en polycarbonaat.

 

Duurzaam

Het gebruik van een kant-en-klaar doekje bespaart tijd omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het voorbereiden van oplossingen of het gebruik van speciale apparatuur. Ook is er geen speciale training vereist. Dit alles kan een veeg voor veel toepassingen een duurzame optie maken.


Oxivir Wipes bieden extra duurzaamheidsvoordelen. Het actieve AHP-ingrediënt wordt kort na gebruik afgebroken tot water en zuurstof, wat betekent dat er geen chemicaliën op het oppervlak achterblijven of in de atmosfeer terechtkomen. Dit maakt van Oxivir Wipes een zeer duurzaam alternatief voor andere soorten reinigings- of desinfectiemiddelen

 

Waarom zichtbare reiniging belangrijk is

Disinfecting a store using disinfecting wipes

Het belangrijkste doel van schoonmaken en hygiëne is om een omgeving te creëren die veilig en aangenaam is. We weten dat mensen reageren op slechte hygiëne. In winkelomgevingen tonen onderzoeken bijvoorbeeld aan dat meer dan de helft van de mensen minder of helemaal niets zal kopen als ze denken dat een winkel vies is. In supermarkten met een slecht uiterlijk verminderen klanten hun uitgaven met gemiddeld 45 procent. Ongeveer de helft van alle klanten keert niet terug naar een onreine winkel. Verschillende onderzoeken laten een soortgelijk gedrag in restaurants zien. Volgens het onderzoek vertrekt meer dan een derde (37 procent) van de mensen die een vies restaurant binnenkomen onmiddellijk en nog eens 23 procent bestelt, maar vertrekt voordat ze klaar zijn met eten. Bijna tweederde van hen zegt dat ze nooit meer terug zullen gaan. De netheid van tafels, inclusief tafelkleden, bestek en vloeren waren de drie belangrijkste factoren bij het beoordelen van de netheid en hygiëne van het restaurant. In hotels zegt bijna zeventig procent van de hotelgasten dat netheid en hygiëne de belangrijkste factor waren bij het doen van aanbevelingen aan vrienden en collega's.

 

Meer over infectiepreventie tijdens COVID-19

Diversey heeft een uitgebreide kennisdatabase gecreëerd met de naam "Verbeterde reiniging en desinfectie tijdens en na COVID-19". Deze uitgebreide bibliotheek bevat informatie over het virus en de processen en producten die er tegen zullen werken. Het is ontworpen om bedrijven te helpen bij het plannen van hun reinigingswerkzaamheden om een veiligere, schonere en gezondere omgeving te creëren terwijl ze doorgaan met werken of heropenen na de lockdown.

De inhoud van dit artikel is van toepassing op Europa. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke Diversey-vertegenwoordiger.